معاملات فیوچرز یکی از معاملات پرطرفدار و پرکاربرد در بازار ارزهای دیجیتال به شمار میرود. این معامله به معاملهگران این امکان را میدهد تا با استفاده از نوسانات قیمت داراییها حتی در بازارهای نزولی یا صعودی به سود برسند. شما میتوانید با استفاده از اهرم سود بیشتری از معاملات خود داشته باشید، اما توجه کنید که حتما مدیریت ریسک دقیقی برای معاملات خود داشته باشید. در ادامه ویدیوی آموزش معاملات فیوچرز در صرافی XT را مشاهده کنید و با محیط فیوچرز بیشتر آشنا شوید.
مراحل ورود به معاملات فیوچرز در صرافی XT
برای ورود به معاملات فیوچرز در صرافی XT، ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و روی تب Derivatives نگه دارید و گزینه دوم یعنی USDT-M Futures را انتخاب کنید. در این گزینه مشاهده میکنید که دو گزینه perpetual و Delivery به عنوان انواع قراردادهای فیوچرز ارائه شده است.
گزینه Delivery در USDT-M Futures
این نوع قرارداد تاریخ انقضای مشخصی دارد (معمولاً هفتگی، ماهانه، سالانه) و با اتمام تاریخ انقضا، قرارداد به صورت خودکار بسته میشود و معاملهگر سود و ضرر بدست آمده را بر اساس قیمت دارایی دریافت میکند.
گزینه Perpetual در USDT-M Futures
پرپچوال یا قرارداد دائمی برای معاملات بلند مدت کاربرد دارد و تاریخ انقضایی ندارد و معاملهگران میتوانند موقعیت خود را تا زمانی که بخواهند حفظ کنند. این قرار دارد کارمزد کمی دارد و معمولا برای معامله فیوچرز از گزینه USDT-M Futures Perpetual استفاده میشود.
1. فعال کردن معاملات فیوچرز در صرافی XT
بعد از اینکه وارد بخش معاملات فیوچرز در صرافی XT شدید پیامی به شما نشان داده میشود مبنی بر اینکه آیا میخواهید معامله فیوچرز برای شما فعال شود، روی گزینه Activate بزنید تا معاملات فیوچرز برای شما فعال شود.
2.شارژ موجودی
بعد از فعال کردن معاملات فیوچرز در صرافی XT، ممکن است پیامی مبنی بر موجودی ناکافی (Insufficient balance) در صفحه برای شما ظاهر شود. بنابراین اگر هنوز موجودی حساب فیوچرز خود را شارژ نکرده اید روی گزینه Deposit در کادر زیر کلیک کنید تا وارد بخش واریز پول شوید.
3. واریز پول و شارژ موجودی
برای شارژ موجودی حساب فیوچرز در صرافی XT، از تب بالا روی گزینه (1) Deposit کلیک کنید و وارد صفحه زیر شوید.
1. انتخاب ارز: در کادر Token (2)، با کلیک بر روی علامت (5) ارز دلخواه را انتخاب کنید. برای راحتی دسترسی معمولا ارز تتر (USDT) را برای معامله انتخاب میکنیم.
2. انتخاب شبکه: در کادر Network (3)، با کلیک بر روی علامت (6) شبکه واریز را انتخاب کنید. برای پرداخت کارمزد کمتر معمولا از شبکه TRC20 برای واریز استفاده میکنیم.
3. دریافت آدرس واریز: در کادر Deposit Address (4) بعد از انتخاب شبکه صرافی به شما یک آدرس واریز میدهد که این آدرس را باید در صرافی مقصد وارد کنید. روی علامت (7) کلیک کنید تا آدرس واریز کپی شود. همچنین میتوانید برای راحتی کار با گوشی خود QR code را اسکن کنید.
4. انتخاب ارز در معاملات فیوچرز صرافی XT
بعد از فعال کردن معاملات فیوچرز در صرافی XT، در سمت راست این بخش از منوی ارزها، ارز دلخواه را انتخاب کنید. همچنین شما میتوانید در کادر جستجو ارز مورد نظر خود را پیدا کنید.
5. انتخاب نوع مارجین
برای انتخاب حالت مارجین، در کادر سمت چپ، روی گزینه (1) Cross کلیک کنید. در بخش معاملات فیوچرز در صرافی XT نیز همانند معامله اسپات دو نوع مارجین داریم: کراس و ایزوله.
حالت کراس (Cross Mode): در حالت Cross (2) فرض کنید 100 دلار سرمایه دارید و 50 دلار آن را درگیر معامله کردید زمانی که شما محتمل ضرر میشوید از 50 دلار شما کم میشود ولی معامله شما بسته نمیشود و از 50 دلار باقی مانده نیز کم میکند.
حالت ایزوله (Isolated Mode): گزینه Isolated (3) برعکس حالت کراس میباشد، برای مثال فرض کنید که شما 100 دلار سرمایه دارید و از این مقدار فقط 10 دلار آن را وارد معامله کردید در این حالت اگر محتمل ضرر شوید فقط از 10 دلار کم شده و معامله بسته میشود.
گزینه کراس برای معاملهگرانی مناسب است که از اهرم بالا برای معاملات خود استفاده میکنند و ریسک پذیر نیستند. پیشنهاد میکنیم از حالت ایزوله برای معاملات خود استفاده کنید و به جای استفاده از اهرم بالا، مارجین معامله خود را افزایش دهید.
نکته: بعد از انتخاب حالت کراس یا ایزوله حتما مطابق تصویر تیک (4) را بزنید تا این حالت برای تمام معاملات فیوچرز شما اعمال شود. در نهایت روی Confirm (5) بزنید.
6. تعیین نوع سفارش
همانطور که در آموزش معاملات اسپات توضیح دادیم، در بخش معاملات فیوچرز در صرافی XT هم سه نوع سفارش داریم که در ادامه کاربرد این سفارشات را برای معامله فیوچرز صرافی XT توضیح میدهیم.
سفارش بازار (Market): زمانی که بخواهیم فورا و در همین لحظه وارد معامله شویم از سفارش بازار استفاده میکنیم و در قیمت فعلی بازار وارد معامله میشویم. پس در این سفارش نیازی به تعیین محدوده نداریم.
برای مثال فرض کنید قیمت بیت کوین در بازار 30,000 دلار است. شما میخواهید 0.5 بیت کوین بخرید و از سفارش مارکت استفاده کنید. بنابراین شما 0.5 بیت کوین را به قیمت لحظهای 30,000 دلار خریداری کردهاید.
سفارش لیمیت (Limit): زمانی که بخواهیم پایینتر از قیمت فعلی وارد معامله شویم از سفارش لیمیت استفاده میکنیم. فرض کنید شما قصد دارید یک معامله لانگ باز کنید ولی در قیمتی پایینتر وارد معامله شوید، در این حالت از این سفارش استفاده میکنید.
به عنوان مثال قیمت فعلی بیت کوین 30,000 دلار است اما شما بر اساس تحلیل خود انتظار کاهش قیمت را دارید و میخواهید 0.5 بیت کوین را به قیمت 29,500 دلار بخرید. در این صورت یک سفارش لیمیت برای خرید 0.5 بیت کوین با قیمت 29,500 دلار ثبت میکنید. در این حالت اگر قیمت بیت کوین به 29,500 دلار یا پایینتر برسد سفارش شما اجرا میشود و اگر قیمت به این سطح نرسد سفارش شما فعال نخواهد شد.
سفارش تریگر (Trigger): در سفارش تریگر یا قیمت شرطی زمانی که بخواهیم در قیمت تعیین شده یا پایینتر از آن وارد معامله شویم از سفارش تریگر استفاده میکنیم.
فرض کنید قیمت بیت کوین 30,000 دلار است و شما یک موقعیت خرید باز دارید. برای کاهش ریسک، میخواهید در صورتی که قیمت به زیر 29,000 دلار رسید سفارش فروش شما اجرا شود. بنابراین 29,000 دلار را به عنوان یک سفارش تریگر یا قیمت شرطی تنظیم میکنید و اگر قیمت بیت کوین به 29,000 دلار برسد یا از آن پایینتر برود، سفارش فروش شما فعال میشود.
تفاوت سفارش تریگر با لیمیت
فرق سفارش تریگر با سفارش لیمیت در این نکته است که در سفارش تریگر علاوه بر قیمتی که تعیین میکنیم یک قیمت شرطی هم میگذاریم و زمانی که قیمت بازار به قیمت شرطی ما رسید سفارش فعال شده و در بخش سفارشات (Order Book) نمایش داده میشود؛ اما در سفارش لیمیت برخلاف تریگر قیمت شرطی نداریم و سفارش ما بعد از تنظیم قیمت بلافاصله وارد بخش سفارشات میشود.
7. تعیین مقدار ارز
بعد از تعیین نوع سفارش در کادر زیر مقدار سرمایهای که قصد دارید درگیر معامله کنید را وارد کنید.
در این قسمت گزینه Cost را انتخاب کنید و همیشه از این گزینه برای معاملات خود استفاده کنید.
گزینه Cost: فرض کنید شما 100 دلار سرمایه دارید و از این مقدار میخواهید فقط 10 دلار آن را درگیر معامله کنید، بنابراین در این قسمت همان 10 دلار را وارد میکنید که با اهرم 10، 100 دلار درگیر معامله میشود.
گزینه Nominal Value: فرض کنید 200 دلار سرمایه اولیه دارید و قصد دارید کل آن را درگیر معامله کنید بنابراین در این قسمت 200 دلار را با اهرم 10 وارد میکنید و برای اینکه این اردر فعال شود 20 دلار از موجودی شما کم میکند.
8. تنظیم تارگت و حدضرر
آخرین مرحله در بخش معاملات فیوچرز در صرافی XT، تنظیم حد سود و حد ضرر است که در کادر Tp باید تارگت معامله خود را تعیین کنید و در کادر SL باید حدضرر معامله خود را تعیین کنید، بعد از تعیین این مقادیر گزینه Open Long را بزنید تا معامله شما فعال شود.
توجه کنید که Tp و SL برای معاملات لانگ و شورت متفاوت است و حد ضرر و تارگتی که برای معامله لانگ انتخاب کردهاید را نمیتوانید برای معامله شورت انتخاب کنید، و برای این معاملات باید با توجه به چارت و موقعیت بازار حد ضرر مناسبی برای معامله تنظیم کنید.